KÜLTÜR - SANAT

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

KAYÜ Rektörü'nden gastronomi mesaisi

KAYÜ Rektörü'nden gastronomi mesaisi

KAYÜ Rektörü
KÜLTÜR - SANAT 1.10.2023 10:25:00 232 0

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kastamonu'da Kastamonu Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliği  ile düzenlenen "VII. Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi'ne" katıldı.

KASTAMONU (İGFA) - Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrede konuşan  Rektör Karamustafa, sanayi, ticaret, eğitim, kültür ve  turizm şehri Kayseri'nin aynı zamanda gastronomi şehri olduğuna dikkat çekerek, Kayseri Üniversitesi olarak Kayseri şehrinin gastronomi kimliğine sürekli katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Rektör Karamustafa, "Kayseri Üniversitesi olarak sadece eğitim-öğretim, araştırma, toplum yararına projeler yapmıyoruz. Kayseri'yi Kayseri yapan değerlere de katkı sunmaya çalışıyoruz. Kayseri şehri ülkemizin nadide gastronomi şehirlerindendir. Gerek zengin mutfağı, gerek damak tadı ürünleri, gerekse geleneksel lezzetleriyle herkes tarafından bilinen bir şehirdir. Üniversite olarak Develi Seyrani Kampüsümüzde açtığımız Aşçılık Programı yüz akımız oldu. Burada eğitim gören öğrencilerimizin yarışmalarda aldıkları dereceler, programın eğitim kalitesi bizleri bir hayli sevindiriyor. Kayseri Üniversitesi olarak Aşçılık programımızın gastronomi alanında şehrimize daha fazla katkı sunması için gayretlerimizi devam ettireceğiz. Bu anlamda sürekli destekçimiz olan başta Sayın YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar Hocamıza olmak üzere Kayseri'nin dinamiklerine ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. El ele vererek Kayseri'nin gastronomisini sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında tanıtımını sağlayacağız" dedi.

Haber Kaynak : igf
Anahtar Kelimeler: Rektörü' gastronomi mesaisi

İlginizi Çekebilir

Adıyaman Belediyesi KOMMAGENE Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu için kayıtlar başladı

Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri sanat ve edebiyatla taçlandı

Maltepeliler, Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret etti

Sanatsal Üretim Fonu başvuruları başladı... 6 bin Avroya kadar destek verilecek

Asma davulun Trakyalı ustası Ahmet Merih Çelik'ten 'sahip çıkalım' mesaj

Mevlevi kültürü Bursa Osmangazi’de yaşatıldı

İzmir Çiğli’de kadınlar geleneksel sanatı geleceğe taşıyor

4. Gemlik Fotoğrafçılar Maratonu’nda ödüller sahiplerini buldu

“İzmir Fotoğrafhanesi” sergisi, fotoğrafçılık tarihine ışık tutacak

Malatya’da ‘Pusuda’ tiyatro oyunu beğeni topladı

CGTN: Çin-Avrupa ilişkileri: Gelecek 50 yılı şekillendirmek

Sakarya'da Tarihi Uzunçarşı’da dönüşüm hızlandı

İletişim Başkanlığı’ndan 'kültürel miras' vurgusu

Çin Ajansı Xinhua, Midyat'ın tarihini inceledi

Kayseri Talas'ta kültür ve sanata yeni dokunuşlar